Video Aspect Ratio: 4:1

Duurzame life hacks!

Super eenvoudige Tips om een Groen Leven te Leiden

Door ons bewust te zijn van de verschillende levensgebieden waarop je invloed hebt, kun je  acties ondernemen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Verduurzamen op één levensgebied heeft vaak direct een positief effect op andere gebieden.


Een klein stapje kun je zetten zonder dat het je geld kost, zonder dat je er tijd in hoeft te stoppen. Dat kleine stapje maakt een enorm verschil! Want je maakt daarmee een keuze die een groot deel van de mensen niet maakt! 😍 Dus probeer het en geniet van je mooie keuze. 

Op onze website en sociale media (facebook, linkedIn en Insta) vind je letterlijk al honderden tips en keuzes, 

en het aantal neemt dagelijks toe.

Scroll snel verder! 💚 Dankjewel 😍🙏

De badkamer

In de badkamer gaan dagelijks vele producten rond, en natuurlijk spoelt er veel door de afvoer weer weg. Hoeveel plastic is er in jouw badkamer te vinden? En hoe schadelijk is al dat plastic eigenlijk voor onze gezondheid en milieu? 

Jouw kledingkast

Misschien wist je al dat de kledingindustrie één van de meest vervuilende industrieën is en één van de grootste bijdragers van klimaatverandering. Hier dus onze guide om te genieten van je kleding, zowel voor jou als voor de aarde. 

Duurzaam op reis

Reizen met respect voor de planeet en de lokale gemeenschappen die je bezoekt. Zo maak je op vakantie de wereld een beetje mooier, geef je jezelf en het land dat je bezoekt extra energie. Daar is vakantie toch eigenlijk voor bedoeld? Rust, voor jou én voor de aarde 

Duurzaam koken

Duurzaam koken betekent koken op een manier die lekker en gezond is, én tegelijkertijd zo min mogelijk schade aan het milieu veroorzaakt en bijdraagt aan een duurzame samenleving. Je hoeft niet gelijk volledig vegan te worden, keuzes zat! 


Jouw vervoer

Duurzaam vervoer is belangrijk omdat het bijdraagt aan een duurzame en milieuvriendelijke samenleving. We kunnen  de uitstoot van broeikasgassen verminderen, ons milieu beschermen en bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in steden.
En: het voelt supergoed! 

Plasticvrij

Het is bekend:  plastic is zeer schadelijk voor de aarde en het milieu. Omdat plastic niet biologisch afbreekbaar is en dus niet afgebroken kan worden in de natuur. In plaats daarvan blijft het honderden jaren in het milieu achter, wat zorgt voor vervuiling en schade aan ecosystemen, dieren en zelfs menselijke gezondheid.

Organisch 'afval'

Organisch 'afval' is natuurlijk helemaal geen afval, maar een voedingsrijke grondstof. Afval kan worden omgezet in voedzame bodemverbeteraar die de groei van planten ondersteunt. 

Geveltuintje

Geveltuintjes zorgen voor meer groen en biodiversiteit in stedelijke gebieden, helpen bij het vasthouden van regenwater en dragen bij aan de vermindering van de stedelijke hitte-eilandeffecten

De was doen

Met wasmachines en wasdrogers kun je een flinke hoeveelheid energie besparen.  Gelukkig zijn er vaak eenvoudige manieren om elektriciteit te besparen en zo je kosten te verlagen. Ontdek wat jij kunt doen om dit te bereiken.

Bekijk meer tips!

Circulaire energie

In 10 stappen naar een zalig huis

Duurzaam op reis

Een duurzame reis geeft veel meer rust

Verduurzaam je kledingkast

Simpele tips om er geweldig uit te zien