Video Aspect Ratio: 4:1

Vrienden van de Aarde

Op naar 17 miljoen vrienden in Nederland

Onze missie

Op een positieve en respectvolle manier een zo groot mogelijk publiek inspireren

tot een levensstijl die bijdraagt aan de natuur en onze leefomgeving.

Daar gaan we voor.

Kernwaarden

Compassie

Compassie voor de aarde betekent het tonen van mededogen, begrip en verantwoordelijkheid voor de natuurlijke wereld en alles wat erin leeft. 

Iedereen heeft compassie. Als je een baby hoort huilen of groot onrecht ziet, krijg je de behoefte om daar iets aan te doen. Compassie voor de aarde, met het besef dat alles verbonden is, hoeven we alleen maar aan te zetten om samen het leven mooier te maken.

Positief

Wij geloven in de aarde. We geloven in de goede aarde van de mens, dat iedereen éigenlijk verlangd naar een leven in harmonie. Met de natuur, met elkaar en vooral met jouzelf.


We geloven niet dat mensen zich laten voorschrijven hoe het moet, een verplichting of verbod. Dat hoeft ook niet, want een duurzame levensstijl ken zo veel voordelen voordelen, zoals geluk, gezondheid, vreugde, voorspoed. 

Alles voor de aarde

Wij communiceren op een transparante en authentieke manier. We 'practice what we preach'! 

We geloven heilig in duurzaamheid en ons enthousiasme raakt dan ook nooit op! We zijn helder en duidelijk; vermijden cryptische of dubbelzinnige taal. Daar hoort ook integriteit bij: we doen wat we zeggen en handelen in overeenstemming met onze overtuigingen en waarden.

 

Wie zijn wij

Vrienden van de Aarde is in 2022 opgericht. Wij zijn een onafhankelijke stichting met een bevlogen team van gemotiveerde en deskundige mensen. Wij zijn allen bijzonder gecommitteerd om Nederland een veel duurzamer land te maken. We hebben één betaalde kracht. 

We hebben een gemotiveerd bestuur van 4 leden, die zich inzetten voor de strategie, doelstellingen, het netwerk en de keuzes die we maken. Daarnaast werken we met veel vrijwilligers die zorgen voor content, goede voorbeelden en het beantwoorden van vragen. 


Verbieden en verplichten zet mensen niet aan tot verandering, inspiratie des te meer 🙏!  

Wij geloven sterk in een positieve boodschap om mensen te inspireren. Hen te bewegen om een eerste stap te zetten richting duurzaamheid, in het vertrouwen dat de persoonlijke groei en bewustwording die daarmee gepaard gaat, hen steeds meer voldoening brengt en ook hun omgeving kan inspireren.


Dagelijkse tips en inspiratie voor een duurzame levensstijl

Op Facebook, Instagram en Twitter.

Stichting Vrienden van de Aarde

George Ongkiehong

Directeur 

25+ jaar ervaring in marketing en communicatie. Vele jaren als bureaudirecteur, maar de laatste 10 jaar zet ik mij exclusief in voor duurzaamheid en een bewuste levensstijl. Als activist, als politicus, als marketeer.. én door zo veel mogelijk het goede voorbeeld te geven. Zo is mijn 100 jaar oude Haagse huis geheel circulair, daarmee inspireer ik buurtbewoners. Ik ben gek op vegan food, dol op tweedehands kleding en ga graag met mijn gezin op treinvakantie.

Joahn Schrederhof, voorzittter van het bestuur

John Schrederhof

Voorzitter van het bestuur

Mijn levensmissie is om mensen te inspireren tot bewustzijnsontwikkeling en bij te dragen aan een samenleving waar iedereen zich veilig, vrij, vitaal, verbonden en gelukkig voelt. Deze missie heeft mij ertoe bewogen om Zelfbewust Academy op te richten. 

 In de afgelopen 23 jaar heb ik ruim 25000 mensen mogen begeleiden. Daarnaast ben ik oprichter van verschillende stichtingen zoals Dream4kids en The Happy Generation. Naast dit prachtige werk blijft mijn grootste liefde kwaliteitstijd doorbrengen met mijn levenspartner Alies en mijn drie fantastische zoons.

Alies Zijlstra

Bestuurslid

Alies Zijlstra is een betrokken en bevlogen coach, facilitator, moderator, mediator en adviseur met ruim 20 jaar ervaring. Zij is de oprichter van de netwerkorganisatie Academic Vision. Als mede-oprichter van Zelfbewust Academy draag ik met een warm hart en open mind bij aan bewustzijnsontwikkeling. Naast de begeleiding van de Psychologen Circle en Artsen Circle coördineer ik de ontwikkeling en uitvoering van in-company programma’s.

"Mijn vier lieve dochters zijn een prachtige spiegel voor mij; naast mijn liefdevolle partner vormen zij mijn veilige en warme thuisbasis, van waaruit ik iedere keer vertrek om even later weer heerlijk ‘thuis’ te kunnen komen."

Gerdien Jansen

Bestuurslid

Gerdien Jansen begeleidt, en coacht kinderen, (jong)volwassenen, ouders, volwassenen en professionals. Vanuit het ontwikkelen van  bewustzijn zet ik mensen op het pad van  ontwikkeling en groei. Ik doe dit middels coaching, systemisch werk, kinderyoga en het bewustwordingsprogramma 'de Sterrenreis'. Ook neem ik mensen mee op reis naar Schiermonnikoog en het uiterste noorden van Griekenland, om prachtige uitzichten én inzichten te krijgen, waardoor mensen in nauwe verbinding met de natuur, groeien in bewustwording.

Sluit je aan

  • Dagelijks tips en inspiratie op sociale media
  • Deelname aan Webinars (4 keer per jaar)
  • Maandelijkse podcast over duurzaamheid
  • Ontmoet andere Vrienden van de Aarde en ga samen aan de slag
  • Belofte: nooit kosten, nooit verplichtingen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het e-book naartoe sturen?
Schrijf je nu in