Duurzaam materiaal: Bamboe!

Duurzaam materiaal: Bamboe!

Bamboe is één van de meest duurzame en milieuvriendelijke materialen op aarde. Bamboe groeit onwijs snel, zonder gebruik van chemicaliën. Het heeft maar weinig nodig en groeit daarom voorspoedig op uitgeputte grond, zoals grond waar overbegrazing of monocultuur heeft plaatsgevonden. 

Het natuurlijk rubber dat voor bamboe producten is gebruikt blijft lang soepel en is van duurzame kwaliteit. Het is op het eind van zijn levensduur volledig biologisch afbreekbaar, zodat je geen ecologische voetafdruk achterlaat. Dus als je iets echt nodig hebt, koop een tandenborstel, kam, borstel, stoeltje, onderzetter, prikker, handdoek en shirtje van dit duurzame materiaal.

Veelzijdig en sterk!

Op onze website plaatsen we heel veel alternatieve voor producten die niet duurzaam zijn. En bamboe komt daat heel vaak in voor. Tandenborstels en het rijtje dat je hier boven ziet. Maar ook: t-shirts, shorts en nog veel meer kun je maken van dit mooie materiaal. Bamboe is  super veelzijdig en sterk, denk maar aan de vele meubels die er van gemaakt worden.

Fietsen, bedden en vloeren.

Bamboe kan worden gebruikt als alternatief voor hardhouten vloeren. Het is duurzaam, slijtvast en relatief goedkoop. Keukengerei zoals snijplanken, lepels, vorken en messen: het is een hygiënisch materiaal en kan gemakkelijk worden schoongemaakt. Bamboe kan ook worden gebruikt om papier te maken. En - onze persoonlijke favoriet: wat denk je van fietsen? Bamboefietsen zijn lichtgewicht en hebben een unieke uitstraling! Last but not least natuurlijk de vele decoratieve items te maken zoals lampen, fotolijsten en wandkleden. Het heeft een natuurlijke uitstraling en past goed bij verschillende interieurstijlen.

Dus!

Bij jouw volgende aanschaf, denk eens rustig na, zijn de materialen duurzaam of juist heel vervuilend, ook na afloop van het gebruik? Overweeg het hernieuwbare, sterke en veelzijdige bamboe!

Bamboe ze!!  dankjewel