De duurzame badkamer

De duurzame badkamer

In de badkamer gaan dagelijks vele producten rond, en natuurlijk spoelt er veel door de afvoer weer weg. Hoeveel plastic is er in jouw badkamer te vinden? En hoe schadelijk is al dat plastic eigenlijk voor onze gezondheid en milieu?

Heb je wel eens goed gekeken naar alle producten die in je badkamer staan? Bijna alles is van plastic... shampoo, tandpasta, douchegel, gezichtsreiniger, wattenstaafjes, make-up: alles zit verpakt in plastic. Er zijn bijna geen producten zonder. Plastic kan de natuur niet afbreken. Alle plastics breken na verloop van tijd af en worden uiteindelijk microplastics, die worden weer opgenomen door vissen en planten, en zo komen ze zelfs in ons lichaam terecht.. om daar te bijven. Zeer ongezond!

Microplastics worden expres toegevoegd

Je verzint het bijna niet, maar producenten gebruiken microplastics bewust in hun producten. Om het te laten glimmen, smeerbaar te maken, of om andere redenen. Bovenal omdat het zo goedkoop is.

Alternatieven voor een mooiere wereld

Maar: voor bijna alles bestaat inmiddels wel een duurzaam alternatief. Net zo lekker, gemakkelijk in gebruik, vaak ook nog goedkoper! Alles wat je hoeft te doen, is het gewoon eens één keertje uitproberen. Shampoo, tandpasta, haarborstels, alles duurzaam. Dan kan je dus ontspannen en opfrissen, maar dan zónder plastic en dus met een nóg beter gevoel.

Lees er alles over op onze badkamer-pagina.